De warmere periode van het jaar is langzaamaan weer onderweg. Tijd voor heerlijke luchtige en frisse gerechten. Maar wat dacht je van een combinatie tussen deze gerechten en fruit. Goed idee toch? Daarom heb ik, speciaal voor jou, in dit blog een aantal lekkere tips op een rijtje gezet. Zo geniet je heerlijke zomerse gerechten en haal je met gemak je dagelijkse portie fruit. Eet smakelijk!

Een lekkere fruitsalade

Een frisse salade is altijd een goed idee. Het combineren van een salade met stukjes fruit is helemaal een goed idee. Zoals je waarschijnlijk wel kan raden, er zijn oneindig veel mogelijkheden voor het maken van een fruitsalade. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitsalade met aardbeien, frambozen, appels en kiwi’s. En dan zijn we er nog niet, nee. Combineer deze stukken fruit met zelfgemaakte kaneelchips of wraps.

 Zoals ik al zei, er zijn veel meer mogelijkheden. Voeg bijvoorbeeld Griekse yoghurt aan stukken fruit toe, of voeg stukken fruit in je avondsalade toe. Of ga voor walnoten en een aantal groenten zoals bleekselderij. 

Je ziet het, er is meer dan genoeg keuze. 

Een heerlijk luchtige smoothie

Een heerlijke luchtige smoothie kan uiteraard nooit kwaad. Ook hier geldt, je hebt alle mogelijkheid om stukken fruit naar eigen inzicht toe te voegen. Het enige wat je hoeft te doen is fruit uitzoeken, in stukjes snijden, wat yoghurt toevoegen, eventueel wat limonade en mixen maar. Als ik je nog een tip mag geven, voeg na het mixen nog wat grotere stukken fruit toe en zet de smoothie eerst nog even in de koelkast, zo is ie lekker koud.

Gegrilde perzik

Wacht ff, lees ik dat goed? Ja dat lees je goed. Een gegrilde perzik, gevuld met monchou, honing en walnoten geven een heerlijke Griekse yoghurt achtige smaak. Bovendien is het goed voor de vitamientjes. 

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is het grillen van de perzik, slechts een paar minuutjes is meer dan genoeg (wel even de pit eruit halen). Snij de walnoten in kleine stukjes, voeg wat suiker aan de monchou toe en sprenkel dit over de gegrilde perzik. Nog wat honing erbij en je bent klaar. Zo geregeld en ontzettend lekker.

Gezonde fruitijsjes

Deze fruitijsjes mag je op ieder denkbaar moment eten, lekker toch. Kies een aantal stukken fruit naar keuze en kies een drankje naar keuze, bijvoorbeeld limonade of sinaasappelsap. Zorg ook even dat je ijsvormpjes in huis hebt. Vul deze vormpjes met het fruit, giet er wat limonade of sinaasappelsap in en leg de vormpjes in de vriezer. IJsje, ehhh, eitje toch?