Ik had al een lange tijd geleden het gevoel dat mijn auto maar gewoontjes begon te voelen. Het was dus de hoogste tijd voor een aantal upgrades. Al gauw kwam ik erachter dat ik echt niet mijn huidige auto hoefde in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Ben jij benieuwd geworden naar mijn favoriete upgrades? Lees dan snel verder. 

Dashboard

Om te beginnen vond ik mijn dashboard heel saai ogen. Er zat een oude radio in en de knopjes waren allemaal beschadigd. Ik kon er natuurlijk voor kiezen om deze te repareren en een nieuwe radio te plaatsen, maar ik wilde eigenlijk het complete dashboard een nieuwe look geven. Al gauw kwam ik bij de volgende oplossing; een 2 din autoradio. Dit zorgde er niet alleen voor dat ik van al die ongebruikte knopjes af was, maar mijn dashboard kreeg in een keer een ontzettend luxe uitstraling. Daarnaast is zo’n radio ook nog eens ontzettend functioneel, want nu kan ik eindelijk mijn telefoon verbinden met mijn voertuig. En dat allemaal met één kleine upgrade! 

Nieuwe velgen 

Velgen van de auto zijn net als de schoenen van de man. Ze maken je of breken je. Daarom mag je zeker wel wat meer budget vrijmaken voor je velgen. Een goed paar rims onder je bak maakt er namelijk een echte beauty van! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen op je huidige velgen een kleurtje te geven, maar als je momenteel nog geen velgen onder je auto hebt, neem ze dan! Ik heb zelf een nieuwe set 18’ inch velgen eronder gezet en het is echt een wereld van verschil. 

Achteruitrijcamera

Één van de upgrades waar ik nog het meest blij mee ben is toch echt wel de draadloze achteruitrijcamera. Deze was heel eenvoudig te installeren en het heeft mijn rijervaring echt naar een hoger niveau gebracht. Je kunt op deze manier namelijk precies zien wat er achter je allemaal gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een smalle parkeerplek waar je achteruit moet inparkeren. Ik blijf automatisch nog wel kijken over mijn schouder en in de spiegel, maar eigenlijk kan ik gewoon alleen op mijn scherm kijken. Dit voorkomt natuurlijk stomme botsingen en ongelukken. 

Chiptuning

Oké, ik moet wel eerlijk zijn. Dit heb ik zelf nog niet toegepast op mijn auto, maar dit is wel een upgrade waar ik al een lange tijd over twijfel. Ik lees namelijk steeds vaker dat moderne versnellingsbakken zeer snel kunnen schakelen. Door het chiptunen van de versnellingsbak kunnen deze prestaties verbeterd worden. De koppelbegrenzer wordt verschoven en er kan bepaald worden wanneer en hoe snel de bak schakelt. Zo breng je toch nog even wat extra power aan je auto.