Het is misschien wel de belangrijkste kamer van je woning: de woonkamer. Dit is een plek waar je komt om te ontspannen, waar je leest of lekker een filmpje kijkt. Omdat de woonkamer een belangrijke plek is, is het belangrijk om dit goed (strak) in te richten. Hoe je dat doet, lees je hieronder. 

Ruimte

Niet iedereen heeft een glazen deur in de woonkamer. Daarom is de indeling cruciaal voor de ruimte die je creëert. Een goede indeling vereist wat denkwerk maar het levert je veel rust op. Wanneer je over een grote woonkamer beschikt is het handig om je bank zo neer te zetten zodat je de gehele woonkamer overziet. Bij een kleine woonkamer wil je juist zien wat er buiten gebeurt.

Veel mensen denken dat kleine meubels in een kleine woonkamer goed werkt. Maar niets is minder waar. Optische lijkt de ruimte juist veel groter wanneer je grote stukken meubilair gebruikt. Je hebt immers maar één grote hoekbank nodig in plaats van meerdere stoeltjes. 

Verder maken kleuren een groot verschil in de ruimte. Ga voor lichte kleuren om je woonkamer zo ruimtelijk mogelijk te maken. Kijk uit met zwarte muren en een zwart plafond, dit maakt de ruimte namelijk kleiner.  

Woonkamer vloer

Sfeer is ontzettend belangrijk in een woonkamer. Een belangrijke sfeermaker is de vloer. Een houtlook pvc-vloer straalt veel warmte uit en wanneer je dit in een visgraat legt zorgt dit voor optisch meer ruimte. Een betonnen vloer zorgt voor een stoere uitstraling. Bovendien is een betonnen vloer gemakkelijk te onderhouden. Wanneer je van gemak en van comfort houdt is een laminaat vloer de beste oplossing. Een laminaten vloer is gemakkelijk te leggen en vergt weinig onderhoud. 

Een eye-catcher

Een woonkamer heeft één echte eye catcher nodig. Wanneer je voor meer eyecatchers gaat dan bestaat de kans dat de woonkamer veel te druk oogt. Ga bijvoorbeeld eens voor een gele bank of neem een mooi schilderij in huis. 

Less is more

Een strakke woonkamer is een woonkamer wat alleen het noodzakelijke in de woonkamer heeft staan. Kies daarom voor niet te veel onnodige sfeer elementen in je woonkamer. Verberg zoveel mogelijk onnodige spullen in kasten en laatjes. 

Haal de natuur in huis

Een strakke woonkamer hoeft niet te betekenen dat er geen planten in de woonkamer mogen staan. Er bestaan een hoop planten met bijpassende plantenbakken die het interieur juist versterken. 

Dit waren onze 5 tips voor een mooie, sfeervolle en strakke woonkamer.