Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ga je er binnenkort eentje aan? Een nieuwe baan, een nieuwe opleiding, je eigen onderneming starten of een andere nieuwe uitdaging in het leven? Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. Vooral wanneer je toe bent aan een nieuwe uitdaging, maar nog niet specifiek weet wat je wil doen. Daarom geef ik je in deze blog een aantal tips die jou helpen bij het beginnen van een nieuwe uitdaging! 

Wordt een coach! 

Het worden van een coach kent veel voordelen. Je helpt mensen en deelt jouw kennis en ervaring met anderen. Daarnaast ben je tegelijkertijd ook continu bezig met je eigen ontwikkelingsproces. Als we het hebben over een nieuwe uitdaging, dan denk ik al meteen aan het worden van een coach! Maar coach word je natuurlijk niet zomaar. Bepaal eerst wat voor coach je wil worden en doe dan onderzoek naar beschikbare opleidingen. Wil je bijvoorbeeld een wandelcoach worden? Volg dan een wandelcoach opleiding. Je leert op deze manier de natuur kennen en hoe je deze inzet om anderen in beweging te brengen. Hoe tof is dat!?

Volg een cursus 

Uiteraard hoef je niet meteen een hele opleiding te volgen of een nieuwe functie vervullen. Je kunt ook gewoon een cursus gaan volgen. Cursussen bestaan in allerlei soorten en maten. Van pottenbakken tot het creatief schrijven van teksten. Ik zelf ben een voorstander van het volgen van cursussen omdat je op deze manier jezelf blijft ontwikkelen. Er zijn ook geen consequenties aan verbonden als het blijkt dat je niet zo’n uitblinker blijkt te zijn. Niemand legt de lat hoog en het is puur voor je eigen ontwikkeling. Er is voor iedereen wel een interessante cursus te vinden! 

Durf te dromen! 

Wanneer je op het punt staat dat je een nieuwe uitdaging nodig hebt, zorg er dan voor dat je durft te dromen. Waar wil je nou echt naartoe? Als écht alles kon, hoe zou je leven er dan uit zien? Waar hou je je dan mee bezig? Schrijf dit maar eens allemaal op of maak een moodboard van jouw droomleven. Onderzoek vervolgens wat ervoor nodig is om in ieder geval een stap te zetten richting jouw droomleven. Alles begint met dromen en de uitvoering komt erna. 

Vertrouw op jezelf. 

Tot slot vind ik het belangrijk om mee te geven dat het ontzettend belangrijk is dat je in jezelf gelooft. Zelfvertrouwen is één van de belangrijkste kenmerken die je nodig hebt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wanneer het je ontbreekt aan zelfvertrouwen wordt automatisch de kans van slagen een stuk kleiner. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.