De meeste mensen besteden meer tijd op hun werk dan thuis. Daarom is het belangrijk om te doen wat je echt leuk vindt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 13% van de samenleving met tegenzin naar het werk gaat. Behoor jij ook tot de categorie die zich al voor de lunch begint af te vragen hoe lang de dag nog duurt? Dan is het nu de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Hoe? Dat lees je in deze blog. 

Zet doelen 

Het nastreven van doelen is een van de belangrijkste aspecten voor geluk. Als je weet wat je wilt bereiken, heb je vaak fijnere werkdagen dan wanneer je alles maar over je heen laat komen. Vind je het moeilijk om doelen te stellen? Ga dan eens een heisessie organiseren samen met je team. Daar vind je genoeg rust en inspiratie om tot doelen te komen, resultaten te boeken en out of the box te denken. 

Interactie met collega’s 

Dit klinkt misschien erg voordehandliggend, maar een groot gedeelte van de werknemers heeft niet genoeg interactie met elkaar. Bijna niemand werkt alleen, al ben je verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden. Communiceer met je collega’s! Dit hoeft niet altijd alleen maar over werk te gaan, maar deel ook zo af en toe iets over je privé leven. Daar leer je van en het neemt een deel van de stress weg. Daarnaast is het wellicht ook een verrijking voor je sociale leven. 

Doorbreek routines! 

Mensen houden nou eenmaal van routines. Het zorgt voor structuur en productiviteit. Anderzijds beperken routines je creativiteit en zelfontwikkeling. Het maakt je werk een stuk saaier en daardoor ga je je functie minder leuk vinden. Om te voorkomen dat je in een uitzichtloze sleur terecht komt is het belangrijk dat je de routines doorbreekt. Dit doe je heel eenvoudig door je dag anders in te delen of gewoon eens op een andere werkplek te gaan zitten. Het zijn vaak de kleine veranderingen die een grote impact hebben. Probeer het maar eens uit. 

Zorg goed voor jezelf 

Je gezondheid en manier van leven is van grote invloed op je werk. Voldoende slaap, beweging en gezonde voeding zorgen ervoor dat je in staat bent positief te zijn. Als je uitgerust bent kijk je positiever tegen de wereld aan. Daarnaast is ook het houden van pauzes belangrijk. veel mensen vergeten vaak dat een pauze er is om even los te komen van je werk. Praat met collega’s, maak een wandeling of speel een potje tafeltennis. Zolang je je werk maar even met rust laat!