Is je woning toe aan een stevige verbouwing of wil jij je woning meer waard laten worden? Dan is het belangrijk om goed te weten waar je allemaal op moet letten. Wat zorgt voor meer veiligheid en wat zorgt voor de meeste waardevermeerdering van je woning? Je leest het in deze blog.

Veiligheid voorop

Wanneer je huis nog niet voorzien is van een aardpen, raden we ten zeerste aan om direct een aardpen te laten slaan. Een aardpen slaan zorgt ervoor dat ontsnappende stroom de aarde in wordt geleid. Bovendien is een aardpen verplicht. Door het hebben van een aardpen voorkom je dat er bij kortsluiting overspanning ontstaat. 

Waardevermeerdering

We leven in een tijd waar de huizenmarkt op zijn kop staat. Elk jaar stijgen de prijzen van huizen. Daarom is het altijd een goed idee om je huis te laten verbouwen. Dit zorgt namelijk in de meeste gevallen van een waardevermeerdering van je woning. Maar wat moet je dan verbouwen om te zorgen dat je woning meer waard wordt? Wij raden aan om altijd te gaan voor meer ruimte. Heb je een onbegaanbare zolder? Maak hier dan een mooi zolderkamertje van met een vaste trap, of ga voor een uitbouw zoals een serre. Dit is niet alleen voor jou erg gunstig maar dit zorgt ook voor een aantal kostbare vierkante meters die ervoor zorgen dat je woning meer oplevert wanneer je het wilt verkopen

Je woning verduurzamen

Het verduurzamen van je woning zorgt ervoor dat je maandelijkse lasten slinken. Verder zorgt het voor een waardevermeerdering van je woning. In de toekomst worden energielabels steeds belangrijker. Investeringen zoals een goede isolatie, dubbel glas, een moderne CV en zonnepanelen zijn een slimme en toekomstgerichte keuze.

Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud is nooit goed voor de waarde van je woning. Bekijk dus goed waar er onderhoud nodig is. Heeft de woning een likje verf nodig aan de buitenkant of juist aan de binnenkant? Wat is de staat van je kozijnen? Het is vaak beter om er snel bij te zijn, het behandelen van een kozijn is goedkoper dan het vervangen van een verrot kozijn. Bovendien verkoopt een huis dat er fris uitziet vele malen beter dan een huis wat lijdt aan achterstallig onderhoud. 

Verbouw dit niet voor waardevermeerdering

Wanneer je puur en alleen je woning wilt verbouwen voor waardevermeerdering raden wij af om de badkamer of keuken te laten verbouwen. Dit is namelijk een zeer persoonlijke keuze. Het verbouwen van de keuken of badkamer is dus een erg smaakgevoelige verbouwing. Wanneer de nieuwe kopers van je woning dit niet bevalt moet dit worden vervangen, dit is dus niet bevorderlijk voor de waardevermeerdering van je woning. Verbouw daarom een badkamer of keuken alleen voor jezelf.