Hoe maak je een Shopify website

Je wilt een eigen webshop maken, maar je hebt geen verstand van coderen. Geen probleem, Shopify is dan iets voor jou.

Productidee

Wanneer je een leuk idee hebt voor een product en je wilt dit online verkopen dan is Shopify daar heel goed geschikt voor. Het werkt heel erg simpel. Je hebt hier niet heel veel voor nodig. Wat je wel nodig hebt is een computer, laptop of een tablet. Of een combinatie hiervan zoals de HP Envy x360

Je maakt een account aan op Shopify en vervolgens heb je de mogelijkheid om direct te starten met je webshop. De eerste 14 dagen zijn gratis en daarna heb je de keuze uit een aantal abonnementen. Shopify biedt een voorraadbeheersysteem wat het erg makkelijk maakt om je webshop te beheren. Wanneer je een account hebt krijg je een simpel paneel te zien waarbij je de producten, beschrijvingen, bestellingen etc. toevoegt. 

Facebook koppeling

Het is mogelijk om jouw Shopify website te koppelen aan Facebook. Dit is erg gemakkelijk en de voordelen zijn enorm. In de backend van jouw Shopify winkel heb je de mogelijkheid om bij verkoopkanalen op het plusje te drukken. Hiermee heb je de mogelijkheid om extra kanalen te koppelen aan je webshop. Kies hier voor Facebook en loop vervolgens makkelijk het proces door. Let op: je hebt wel een Facebook bedrijfspagina nodig.

Facebook bedrijfspagina maken

Het maken van een Facebook bedrijfspagina is hartstikke simpel. Ga naar Facebook en registreer je onder je eigen naam. Ga vervolgens naar ‘Pages’ toe en klik op pagina aanmaken. Volg de stappen en je bedrijfspagina is gemaakt. Vervolgens koppel je Shopify aan je Facebook bedrijfspagina. Dit doe je via de Facebook Business Manager. Dit zal je ook nodig gaan hebben om advertenties aan te maken en te publiceren. 

Facebook Pixel

De Facebook Pixel is een stukje code van Facebook. Dit stukje code installeer je op je eigen site. Vervolgens wordt de code gekoppeld aan het advertentieaccount van Facebook en registreert welke pagina’s worden bekeken door ingelogde Facebook-gebruikers. Met deze informatie kun je doelgroepen segmenteren en op basis hiervan gerichte advertenties maken. Hierdoor is het gemakkelijker om klanten die op je site zijn geweest maar nog niks hebben gekocht, toch nog te bereiken en over te halen voor een aankoop. 

Facebook Ads

Je hebt ze zelf wel eens voorbij zien komen op Facebook: advertenties. Met Facebook Ads heb jij de mogelijkheid om onder de aandacht te komen op Facebook. Door pakkende advertenties te tonen aan jouw doelgroep bereik jij wat je wilt met jouw webshop. Facebook Ads biedt de mogelijkheid om jouw merkbekendheid te vergroten, het vergroten van je bereik, het stimuleren van een download, het bekijken van een video en nog veel meer. De keuze is aan jou.

 

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de doelgroep eerst kennis laat maken met jouw producten voordat je ze jouw producten aanbiedt. Probeer dus te werken met het AIDA model. Dit staat voor Awareness, Interest, Desire, Action. Eerst wil je dat de doelgroep jouw producten ontdekken, vervolgens moet je hun interesse wekken, vervolgens moet je ervoor zorgen dat ze verlangen naar jouw product en tot slot moeten ze overgaan tot aankoop. Je moet je doelgroep dus eerst warm maken.

 

Wij wensen je veel succes met het maken van je Shopify website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.