Het trouwmenu is een ontzettend belangrijk onderdeel van de bruiloft. Iedereen kent tevens de gezegde; liefde gaat door de maag! Na een dag vol indrukken is het eindelijk tijd om eens lekker te gaan zitten en te gaan genieten van een heerlijk diner. Ik weet  dat het ontzettend moeilijk is om de juiste gerechten samen te stellen voor je ideale bruiloft, maar door middel van deze blog wil ik je graag een handje helpen! Je leest in deze blog namelijk een aantal van mijn favoriete gerechten voor op een bruiloft! 

Formeel of informeel menu? 

Op het gebied van catering op je bruiloft is tegenwoordig bijna alles mogelijk. In de meeste gevallen heeft een trouwfeest locatie een eigen catering, maar het is ook mogelijk om dit zelf samen te stellen. En dit hoeft echt niet altijd meteen mannen en vrouwen in chique outfits te zijn, maar denk bijvoorbeeld aan gezellige koks, in een kok-outfit die die lekkerste gerechten voor iedereen klaarmaakt! Kies jij voor een formeel of informeel menu? 

Voorgerecht 

Voor bruiloften in de herfst of in de winter doe je het altijd goed om iets warms aan te bieden als voorgerecht. Ik ben altijd fan van een lekkere warme soep om even lekker op te warmen voor de rest van de gerechten. Gebruik wel genoeg groente en eventueel zeevruchten om meer body en uitstraling te geven aan je voorgerecht. Trouw je in de zomer? Ga dan voor een koud gerecht! Denk bijvoorbeeld aan een koude soep of een koude salade met kreeft. Heerlijk! 

Hoofdgerecht 

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het hoofdgerecht een minder zwaar gerecht is geworden door de langere recepties, de uitbreiding van het nagerecht en het feit dat er gedurende het feest ook veel kleine hapjes wordt geserveerd. In de meeste gevallen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen vlees, vis of vegan. Kies je voor vlees? Gebruik dan rood vlees! Mocht je voor vis kiezen? Dan ben ik persoonlijk fan van zeebrasem, kreeft of makreel. Presenteer je vis met andere garnering op een creatieve wijze. En denk uiteraard ook aan je vegan gasten. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische risotto of plantaardige dumplings.

Verrassing! 

Het laatste gerecht van je bruiloft moet natuurlijk de kers op de taart zijn. Vandaag de dag is de bruidstaart niet de enige mogelijkheid voor je nagerecht. Combineer je bruidstaart juist met nieuwe ideeën. Ik kwam laatst op een bruiloft van een goede vriendin en zij hadden spiesjes van fruit samengesteld in verschillende smaken. Daarnaast vindt je ook steeds vaker kleine gerechtjes zoals cupcakes, macarons of gewoon lekker ouderwets snoepjes. Het hoeft echt niet altijd heel moeilijk te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.