Normaal gesproken ben ik geen liefhebber van vis. Mosselen, oesters of grote stukken zalm gaan er bij mij niet naar binnen. Ik zal nooit in een restaurant iets met vis bestellen, ondanks dat ik sommige vissoorten nog nooit heb geproefd trekt het mij niet. Echter heb ik een paar weken geleden een garnalen pasta gegeten bij vrienden. Mijn eerste reactie was eigenlijk: ‘hhm dat hoef ik niet’, maar ik heb het wel geproefd. Tot mijn verbazing smaakte de garnalen best lekker. Ik heb zelfs twee keer mijn bord opgeschept. 

Mijn vriendin houd erg van garnalen en die zag meteen haar kans toen ze zag dat ik het lekker vond. Sinds die ene keer hebben wij thuis al twee keer een garnalen pasta gemaakt. We hebben een heerlijk recept gevonden die wij elke keer aanhouden bij het maken van de pasta. Natuurlijk kan je er zelf ook een draai aan geven, want dit is een redelijk simpele pasta. 

DE BENODIGDE INGREDIËNTEN

 • 400 gram garnalen (gepeld)
 • 150 gram pasta (spaghetti of tagliatelle)
 • 75 ml kookroom
 • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels bieslook (vers – fijngesneden)
 • 1 eetlepel roomboter
 • olijfolie, verse basilicum (ter garnering) peper en zout

DE BEREIDINGSWIJZE VAN DE PASTA

 1. Kook de pasta in een pan
 2. Verhit ondertussen een koekenpan en per hierin twee tenen knoflook uit
 3. Voeg de garnalen toe en bak deze enkele minuten tot ze gaar zijn
 4. Doe de tomaten en de bieslook erbij en bak deze enkele minuten mee
 5. Voeg tot slot de kookroom en de parmezaanse kaas toe en laat dat inkoken
 6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen en roomsaus
 7. Breng het gerecht op smaak met zout en peper
 8. Garneer het met verse basilicum en klaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.