Vroeger was ik van de snelle en makkelijke gerechten. Ik had geen zin om lang in de keuken te staan om iets lekker klaar te maken. Maar sinds corona er is, had ik opeens meer tijd in de ochtend om een lekker ontbijtje te maken. Ik ben op internet gaan zoeken naar lekkere gerechten om te maken als ontbijt. 

Een van mijn favoriete ontbijtjes voor in het weekend is de chocolade en banaan franse toast. Hieronder zal ik de ingrediënten en het stappenplan geven voor dit gerecht. 

INGREDIËNTEN

  • 2 bananen
  • 2 grote scharreleieren
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 snufje gemalen kaneel
  • 2 sneetjes wit brood
  • 25 g geblancheerde hazelnoten
  • een klein klontje ongezouten boter, of olijfolie
  • 40 g pure chocolade (minimum 70% vaste stof)
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt , om te serveren

STAPPENPLAN

  1. Pel de banaan, snijd hem in de lengte doormidden en zet apart. Splits de eieren in een ondiepe kom, voeg de vanille en kaneel toe en klop alles met een vork door elkaar.
  2. Dompel de sneetjes brood een paar minuten in het eimengsel en draai ze halverwege om.
  3. Zet een grote droge koekenpan op een matig vuur en rooster de hazelnoten goudbruin, doe ze in een vijzel en stamper en stamp ze fijn.
  4. Zet de pan weer op het vuur met de boter (of 1 theelepel olie). Leg, zodra het heet is, voorzichtig een in ei gedrenkt plakje in de pan en verdeel het over de chocolade. Leg de overgebleven plak er bovenop en sluit aan.
  5. Doe de plakjes banaan in de pan en bak ze, zonder ze te bewegen, gedurende 2 minuten, tot ze licht goudbruin zijn.
  6. Keer de sneetjes brood en banaan voorzichtig om met een spatel en bak ze nog eens 2 minuten, tot ze aan beide kanten lichtgoud zijn.
  7. Bestuif de bovenkant van de boterham licht met poedersuiker en draai hem weer om, zodat hij een paar seconden kan karameliseren.
  8. Schuif de sandwich voorzichtig op een bord (de karamel zal erg heet zijn!), snijd diagonaal doormidden en leg hem op een bord.
  9. Leg om te serveren een halve sandwich op elk bord, leg er 2 stukjes gekarameliseerde banaan op en een klodder yoghurt, en werk af met een flinke laag gemalen hazelnoten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.