Een van mijn favoriete steden om heen te gaan is Barcelona. Als kind ben ik er twee keer met mijn ouders heen geweest en vorig jaar ben ik er met mijn vriendin heen geweest. De bezienswaardigheden die je in Barcelona tegenkomt zijn heel divers. Barcelona heeft prachtige modernistische gebouwen, gotische steegjes, mediterrane stranden, architectuur en natuurlijk kan je heerlijk eten in leuke restaurantjes. 

Hieronder vermeld ik leuke bezienswaardigheden waar ik graag heen ga als ik in Barcelona ben. 

Sagrada Família

Een van de populairste bezienswaardigheden in Spanje is de Sagrada Familia – een katholieke basiliek die is ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí, die beroemd was als voorvechter van de bouwstijl die bekend staat als Catalaans modernisme of Modernisme. Het is al meer dan 100 jaar in aanbouw en zal naar verwachting pas in 2026 klaar zijn, maar de originaliteit en grootsheid van het ontwerp trekken elk jaar meer dan 3 miljoen bezoekers.

La Rambla

La Rambla, de meest iconische straat in Barcelona, is een grote boulevard die loopt van het Plaça de Catalunya tot aan de kust. Het markeerde oorspronkelijk de rand van het stadscentrum tijdens de Middeleeuwen voordat het later een beroemde straat werd vol met cafés, winkels en, natuurlijk, de La Boqueria voedselmarkt.

Parc de la Ciutadella

Het Ciutadella Park is de centraal gelegen groene ruimte van Barcelona, die sinds de aanleg in 1877 een trefpunt voor het leven in de stad is geweest. Toen het park voor het eerst werd geopend, was het het enige openbare park van de stad. Tegenwoordig is het de thuisbasis van een toenemend aantal yogagroepen, het Catalaanse Parlement en de dierentuin van Barcelona.

Barcelona Cathedral

De kathedraal van Barcelona werd voor het eerst gebouwd in de 13e eeuw, maar kreeg zijn kenmerkende gevel pas in de 19e eeuw, waardoor hij eerder neogotisch dan gotisch is. Delen van de oorspronkelijke gotische gevel zijn nog steeds zichtbaar als je langs de zijkant van de kathedraal naar beneden loopt.

Tibidabo Amusement Park

Als je vanaf bijna elke plek in Barcelona naar de horizon kijkt, zie je de toppen van de Tibidaboberg en de Tempel Expiatori del Sagrat Cor erbovenop liggen, naast het Tibidabo-pretpark. Het oudste nog functionerende attractiepark in Spanje, dat al sinds 1905 open is.

Camp Nou

Camp Nou is niet alleen de thuisbasis van het wereldberoemde voetbalteam FC Barcelona, het is ook het grootste voetbalstadion van Europa. Boek de Camp Nou Experience tour om het terrein en het FC Barcelona Museum te bezoeken, waar trofeeën, originele voetbalshirts en andere memorabilia te zien zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.