Zoals jullie al misschien in eerder geschreven blogs hebben kunnen lezen, ben ik de laatste tijd wat meer bezig met mijn voeding. Ik ga niet opeens mega gezond doen of opeens heel veel sporten, maar een beetje opletten kan nooit kwaad. Ik ben altijd een fan geweest van lekkere en uitgebreide ontbijtjes. Helaas bevatte dit meestal veel calorieën. Wat nu heel populair is, zijn smoothie bowls. Ik vind dit er persoonlijk altijd een beetje overdreven uit zien met alle versiering erop, maar het is wel erg lekker en gezond. 

De smoothiebowl die ik regelmatig maak is met bosvruchten en cacao. Het duurt ongeveer 10 minuten om hem te maken. De bol beat ongeveer 270 calorieën. 

Als ik zo’n ontbijt maak, doe ik dat ook voor mijn vriendin. De onderstaande ingrediënten zijn dan ook voor twee personen. 

DE INGREDIËNTEN

 • 200 ml rijstmelk
 • 250 g bevroren rijpe banaan
 • 100 g diepvries framboos
 • 2 tl rauwe cacao
 • 50 g verse blauwe bessen
 • 60 g verse frambozen
 • 2 el kokossnippers
 • 1 takje verse munt

DE BEREIDINGSWIJZE

 1. Doe als eerst de bevroren banaan en de diepvries frambozen in een blender 
 2. Verdeel de smoothie in twee kommen en meng de cacao door de helft van de porties
 3. Schenk de helft van beide posities tegelijkertijd in een kom zodat je twee verschillende helften krijgt
 4. Maak de smoothie bowl af met de toppings, blauwe bessen, frambozen, kokos en munt