Ga jij binnenkort een rondreis Zambia maken? Dan mag een bezoek aan de hoofdstad Lusaka zeker niet ontbreken. In 1905 is Lusaka door Europese kolonisten gesticht. Met haar centrale plaats in zambia en haar gunstige ligging aan het spoorwegennet verving ze in 1935 Livingstone als hoofdstad van de britse kolonie. In 1964 werd Lusaka de hoofdstad van Zambia, die kort daardoor onafhankelijk was geworden. 

De hoofdstad is een typische moderne afrikaanse stad. De stad is druk, zowel als met mensen als met verkeer. Lusaka is ook een snel groeiende stad, zowel met inwoners als met gebouwen. Ondanks de vele gebouwen is het vooral ook een groene stad. Er bevinden zich overal prachtige bomen met verschillende kleuren. Wanneer deze in de bloei zijn, komen deze goed naar voren en zorgen ze voor een fris en vrolijk straatbeeld in Lusaka. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN LUSAKA

Lusaka heeft leuke markten om geen te gaan. De twee leukste en belangrijkste markten waar je zeker heen moet gaan, zijn Kamala Market en New City Market. Op beide markten kan je echt van alles kopen. Het gaat van groente en fruit naar gereedschap en fietsonderdelen. Ben jij echter op zoek naar leuke souvenirs als aandenken aan je reis? Of om mee te nemen voor mensen thuis, dan kan je het beste naar Kabwate Cultural Village gaan. 

Naast de markten zijn er natuurlijk ook leuke restaurants waar je heen kan gaan. Echter zijn deze iets lastiger te vinden. Het Acaciapark en de Arcades zijn wel goede plekken om te beginnen. Vind jij het vooral leuk om in de avond op stap te gaan naar restaurants en bars? Dan kan je het beste naar The Showgrounds gaan. 

Daarnaast is het ook leuk om naar de grote shopping malls te gaan. Er bevindt zich een grote shopping mall ten westen van Cairo Road. Maar ook vind je in Manda Hill een modern winkelcentrum.

Als laatste is het leuk om het Lusaka National Park te bezoeken. Het park ligt ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad verwijderd. Ondanks dat het een van de kleinste nationale parken is van Zambia, leven er meer dan 1000 dieren. De dieren die je hier kan tegenkomen zijn bijvoorbeeld giraffen, zebra’s neushoorns en elanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.