Persoonlijk vind ik het belangrijk om goed in beweging te blijven voor mijn gezondheid. Ik hoef echt geen afgetraind lichaam, maar puur voor de gezondheid wandel ik graag. En omdat er in deze tijd niet heel veel te doen is, is wandelen in leuke bossen een van mijn nieuwe hobby’s geworden. 

DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN WANDELEN

  • Verminderd risico op hartaandoeningen en beroertes
  • Meer spierkracht en uithoudingsvermogen
  • Vermindering van lichaamsvet
  • Sterkere botten en een beter evenwicht

Echter een blokje om lopen door de wijk begint ook aardig saai te worden. Tegenwoordig ga ik regelmatig naar bossen om een middagje te wandelen. Soms doe ik dit met vrienden, mijn vriendin, familie of soms heerlijk alleen. Als ik alleen ga vind ik het lekker om een podcast te luisteren of een heel rustig muziekje zodat ik van alle geluiden om me heen kan genieten. 

Hieronder zal ik een paar leuke plekken noemen waar ik al een paar keer heen ben geweest en waar ik zeker nog wel een paar keer heen zal gaan. 

HET BAARNSE BOS

Het baarnse bos is een plek waar ik graag heen ga om te wandelen. Wat ik persoonlijk erg leuk vind, is het kabouterpad in het baarnse bos. Dit pad is speciaal voor kinderen maar is ook leuk om te doen met je vrienden of vriendin. Daarnaast is het gewoon een redelijk groot bos waardoor je een heerlijk rondje kunt lopen zonder dat je het idee hebt dat je in een cirkel loopt. 

HET PANBOS IN KATWIJK

Het panbos vind ik leuker om met familie of vrienden te bezoeken. Het bos heeft veel leuke elementen, zoals een hertenkamp, eendenvijvers en voor jonge kinderen zijn er ook speeltoestellen. Ideaal dus om met je familie te bezoeken. Net zoals bij veel andere bossen heb je stukken waar je hond los kan lopen en waar je hond aan de lijn moet, bijvoorbeeld bij het hertenkamp. 

DE LOONSE EN DRUNENSE DUINEN

Dit plekje is iets verder rijden, maar is zeker de moeite waard om heen te gaan. Deze plek is zo groot. Je zou er zo meerdere keren terug kunnen komen zonder dat je hetzelfde stuk wandeld. Uiteraard is een groot deel duinen, maar er is ook echt bos waar je doorheen kunt wandelen. Zo heb je ook het idee alsof je op twee hele verschillende plekken wandelt. Je hond kan op veel plekken loslopen. Daarnaast heb je hier een paar lekkere restaurants waar je heerlijk even iets kunt eten tussendoor. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.