Toen ik nog thuis woonde was ik nooit bezig met boodschappen, welke producten op waren en welke opnieuw gehaald moesten worden. Voor mijn gevoel was er vroeger een mega voorraadkast waar elk product opgeslagen was voor als er eentje op was. 

Sinds ik samen ben gaan wonen met mijn vriendin ben ik erachter gekomen dat dit helaas niet zo is. Als je zelf iets opmaakt en je vergeet het op het boodschappenlijstje te zetten, dan is er een teleurstelling als je dat de volgende dag wil gaan eten of drinken. Uiteraard hebben wij een voorraadkast waar dingen staan, maar ook dat raakt soms op. 

Daarnaast ben ik sinds de corona periode meer op mijn eten gaan letten. Doordat je veel thuis zit pak je gemakkelijk een koekje of een chipje tijdens het werk. Natuurlijk maakt af en toe een koekje helemaal niet uit, maar ik merkte toch dat ik was corona kilo’s heb gepakt. Hier wilde ik beter op gaan letten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik genoeg groente en fruit eet op een dag. Ook drink ik na het sporten of wandelen vaak een proteïne shake. 

Om bovenstaande goed vol te houden, zijn er een aantal producten die altijd in huis moeten zijn. Van deze producten hebben wij vaak ook een voorraad staan, zodat wanneer we het willen eten we het kunnen pakken en niet kunnen afwijken naar koek, snoep of chips. 

EIEREN, KAAS EN TOMAAT

De eerste producten die ik eigenlijk altijd in huis wil hebben zijn eieren, kaas en tomaat. Deze combinatie is namelijk ideaal voor een goed vullend ontbijt of lunch. Geen idee wat je wilt eten? Even een eitje bakken, tomaat snijden en een plakje kaas erop. Dit kan je eventueel nog op een broodje of cracker doen, maar ook zonder is het een heerlijke maaltijd. Zonder al te veel moeite doen heb je een vullende en redelijk gezonde maaltijd. 

BEVROREN FRUIT SHAKE

Ik ontbijt vaak met een shake, of na het sporten maak ik vaak een proteïne shake. Hiervoor heb je natuurlijk wel ingrediënten nodig. De producten die ik hiervoor nodig heb, en waarvan ik dus zorg dat dit altijd in huis is, is diepvriesfruit, normaal fruit en melk. Diepvries fruit is vaak wat langer houdbaar en ik vind een koude shake lekkerder, vandaar diepvriesfruit. Hierbij kan je denken aan mango, ananas en aardbei. Soms doe ik er ook een banaan bij, maar die heb ik liever niet bevroren. Ook dit is weer gezond, makkelijk te maken en ideaal voor ontbijt of als snack. 

SOEP EN KWARK

Naast bovenstaande ingrediënten voor bepaalde gerechten, zijn er ook nog losse dingen die ik graag altijd in huis heb als ik bijvoorbeeld trek krijg. Bijvoorbeeld kleine verpakkingen soep. Een kopje soep is een makkelijk tussendoortje wat goed vult en is redelijk gezond. Of in iedere geval gezonder dat koekjes. Een ander lekker tussendoortje voor mij is een bakje yoghurt of kwark. Hier kun je er ook voor kiezen om er iets van chocoladehagel door te doen, mocht je trek hebben in iets zoets. Dan heb je toch het idee dat je iets zoets eet, zonder dat het al te ongezond is. 

Deze ingrediënten helpen mij heel erg om redelijk gezond te blijven eten, geen eetaanvallen te krijgen en niet teveel te snoepen tussendoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.