HOE TRAIN JE EEN PUPPY

Het verzorgen van een puppy is niet gemakkelijk. Ze bijten, gaan in huis naar de wc en blaffen voortdurend. Het trainen van je puppy kan weer wat orde in je huishouden brengen en je klaarstomen voor een geweldige relatie met jouw nieuwe hond. Lees deze trainingstips door en zorg ervoor dat je je hieraan houdt als je de puppy mee naar huis neemt. 

TRAIN JE PUPPY OM EEN BENCH TE GEBRUIKEN

Het is niet gemakkelijk om een puppy te leren trainen, maar bench training is een uitstekende manier om ze te helpen wennen in je huis en ze op een schema te krijgen. Als je puppy eenmaal aan zijn nieuwe schema is gewend, zal hij leren anticiperen op plaspauzes en bedtijd, wat jouw leven een stuk makkelijker maakt. 

Veel mensen maken de fout te denken dat als de hond eenmaal zes maanden tot een jaar is, ze hem vrij kunnen laten rondlopen. Als ze alleen thuis zijn, kunnen ze zich gaan vervelen, ze willen iets te doen hebben, en dat betekent dat ze je bank kapot moeten maken. Het is dus altijd goed om puppy’s te trainen om van hun bench te houden. Een manier om dat te doen is om ze traktaties te geven elke keer als ze in hun bench gaan en ze te voeren vanuit hun bench. Ze zullen leren van hun kratten te houden en dan kun je ze in de kratten laten als je weggaat, zolang het maar niet echt lang is.” 

TRAIN JE PUPPY OM AAN DE LIJN TE LOPEN

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar speelse puppy’s lopen niet altijd even gemakkelijk aan de lijn. Oefening baart kunst in dit geval. Het trainen van een puppy om rustig en respectvol aan de lijn te lopen zal je helpen wanneer je ze socialiseert en zindelijk maakt. 

TRAIN JE PUPPY HOE TE SOCIALISEREN

Leer je puppy te socialiseren zodra ze oud genoeg zijn. Sleep ze mee naar dierenwinkels, parken, overal waar honden zijn toegestaan.. Door je puppy te socialiseren als hij jong is, bouw je zijn zelfvertrouwen op, maak je hem vriendelijker tegenover vreemden en andere honden, en leer je hem om ook buiten je huis kalm en respectvol te blijven. 

TRAIN JE PUPPY OM NIET TE BIJTEN

Puppy’s vinden het leuk om veel te bijten terwijl hun piepkleine hoektanden groeien. Maar soms beseffen ze niet hoe hard hun kleine beetjes kunnen zijn. Het is belangrijk om ze te leren dat ze jou of anderen niet mogen bijten nu ze nog jong zijn. Als je huisdier je te hard bijt, zeg dan: “Auw!” met een luide, hoge stem, zoals een puppy die gilt. Dit zal hen waarschuwen dat ze te hard gebeten en vertel hen om terug te trekken. Geef je hondje een traktatie of zeg, “Brave jongen/meid,” als ze luisteren. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.