Sinds corona wilde ik meer gaan bewegen. Net zoals vele van ons, merkte ik dat ik wat corona kilo’s aangekomen was. Ook al vind ik dat geen ramp, ik wilde wel meer gaan bewegen, ook voor mijn gezondheid. Ik ben nooit zo van de voetbal geweest, maar tennis vond ik altijd al een leuke sport.

Ik besloot om ergens een abonnement te nemen. Hier heb je zowel binnen als buiten tennisbanen. Ideaal ook voor de koudere dagen. Omdat ik nog geen echte ervaring had met tennissen, heb ik eerst een paar lessen genomen. Zo leerde ik ook echt spelen. Dit heb ik voor een tijdje gedaan in groepslessen. Echter ging alles door corona weer dicht, waardoor ook de groepslessen niet meer door gingen. Omdat ik toch wilden blijven tennissen, heb ik wat vrienden bij elkaar geraapt die tennis ook leuk vinden en ook in beweging wilde blijven. 

Ik heb samen met drie andere vrienden een leuk groepje waar we een tot twee keer per week mee gingen tennissen. Naast dat het gezellig was, merkte ik ook dat mijn conditie beter werd en dat ik meer energie kreeg om dingen te doen.  

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN TENNIS

Naast dat ik tennis voor mijn plezier, wilde ik ook meer bewegen voor mijn gezondheid. Hieronder een aantal gezondheidsvoordelen van tennis spelen.

 • verhoging van de aërobe capaciteiten
 • verlaging van de hartslag in rust en de bloeddruk
 • verbetering van de stofwisseling
 • verhoging van de botdichtheid
 • vermindering van lichaamsvet
 • verbetering van spierspanning, -kracht en -flexibiliteit
 • verbeteren van reactietijden

ANDERE VOORDELEN VAN TENNIS

Behalve dat het een geweldige fysieke training is, is tennis ook:

 • een non-impact sport
 • een geweldige manier om mensen te ontmoeten en tijd met vrienden door te brengen
 • geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Wat je niveau ook is, je vindt altijd wel iemand met hetzelfde niveau om mee te spelen
 • het helpt om stress te verminderen
 • niet afhankelijk van jeugd of kracht – je kunt een leven lang spelen of op elke leeftijd met het spel beginnen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.