Na een aantal weken wachten, is het bijna zover. Wij krijgen onze eerste puppy. Na lang zoeken hebben wij het ideale nestjes gevonden waarvan wij graag een puppy zouden willen hebben. 

Zelf hebben wij nog weinig ervaring met honden, omdat we allebei nog nooit een hond hebben gehad. Wel hebben we vrienden om ons heen die wel honden hebben en die ook ervaring hebben met een puppy. Van hun en van het internet hebben wij een lijstje verzameld met dingen die wij denken nodig te hebben voor als de puppy bij ons komt. 

PUPPYVOEDING

Puppy’s hebben goede voeding nodig om uit te groeien tot gezonde volwassen honden. Om maagklachten te voorkomen in een tijd die toch al stressvol kan zijn, moet je ervoor zorgen dat er thuis een voorraadje van hetzelfde voer klaarstaat waarmee jouw puppy is grootgebracht. Als ze eenmaal gewend zijn, praat dan met een dierenarts over de beste voedingsopties voor jouw puppy en hun specifieke behoeften. Een dierenarts kan je puppy-specifieke formules aanbevelen en advies geven over hoe je de voeding in de loop van de tijd kunt aanpassen.

PUPPY TRAKTATIES

Puppy traktaties spelen een grote rol bij het trainen van uw nieuwe metgezel. Kijk voor traktaties die zacht, kauwbaar en laag in vet en calorieën zijn. Denk eraan dat traktaties weliswaar helpen een band op te bouwen en positief gedrag tijdens de training te versterken, maar dat ze niet meer dan 10% van het totale dieet van je huisdier mogen uitmaken.

HALSBAND, TUIGJE EN I.D.-TAG

Wandelen met je nieuwe puppy is een geweldige manier om actief bezig te zijn en helpt jouw puppy te socialiseren en manieren te leren aan de lijn. Je hebt een veilige en stevige riem en halsband nodig voor je aan de slag gaat. Als de puppy trekt, vraag dan een hondentrainer of een winkelpartner naar alternatieve opties die het gedrag kunnen helpen ontmoedigen. Halsbanden moeten versierd zijn met een ingevuld identificatieplaatje met daarop de naam van jouw puppy en jouw contactgegevens.

SPEELGOED

Alle honden hebben mentale stimulatie nodig, en speelgoed is een geweldige manier om met je nieuwe puppy te spelen en samen te werken. Zoek speelgoed dat speciaal voor puppy’s is ontworpen – dat is meestal kleiner en werkt beter met de puppytandjes – en overweeg interactief traktatiespeelgoed en puzzelspeelgoed om uw puppy bezig en bezig te houden. 

HONDENBED

Hoewel je puppy ’s nachts in een bench kan slapen, is het belangrijk om een hondenbed voor je puppy te kopen. De puppy kan overdag op het bed rusten, en het kan een andere plek zijn waarvan hij weet dat het van hem is en waar hij naartoe kan gaan voor pauzes. Als je op zoek bent naar het juiste hondenbed, zorg er dan voor dat het geschikt is voor het ras en de grootte van jouw puppy, terwijl je er ook rekening mee houdt dat sommige puppy’s op hun bed kunnen gaan kauwen als ze alleen gelaten worden. Een deken of bed van duurzaam materiaal kan het beste zijn voor puppies die tandjes krijgen – samen met toezicht.

SHAMPOO EN VERZORGINGSSPULLEN

Zelfs als je van plan bent om je puppy naar de trimsalon te brengen, moet je de basis verzorgingsproducten in huis hebben. Hondvriendelijke shampoo, een kam, een borstel, een nagelknipper en styptisch poeder zijn essentiële hulpmiddelen om bij de hand te hebben. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.