In het weekend heb ik vaak zin in iets ongezonds, iets vets en iets lekkers. Vaak bestelde ik dit, maar sinds corona bestel ik veel minder en kook ik meer. Een van de gerechten die ik vaak maak als ik zin heb in iets ongezonds, is een traditionele hamburger. Deze kan je natuurlijk helemaal zelf samenstellen naar keuze.
Hieronder vermeld ik hoe ik een broodje hamburger het liefst eet en hoe ik deze bereid. Onderstaande informatie is gebaseerd op twee personen. 

INGREDIËNTEN 

  • 4 Jacob’s roomcrackers
  • 8 takjes verse platte peterselie
  • 170 g rundvlees gehakt
  • 2 opgehoopte eetlepels Dijon Mosterd, optioneel
  • 1 groot scharrelei
  • olijfolie
  • 1 bindsla of ronde sla
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 augurken
  • 2 plakjes Cheddar kaas, optioneel
  • 2  hamburgerbroodjes

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Wikkel de crackers in een theedoek en plet ze fijn, waarbij u grote stukken met uw handen uit elkaar haalt, en doe ze in een grote kom.
  2. Hak de peterselie fijn (steeltjes en al) en voeg toe aan de kom met de mosterd (indien gebruikt) en het gehakt.
  3. Kraak het ei in de kom en voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
  4. Meng alles met schone handen goed door elkaar. Verdeel de porties in 2 en klop en kneed elk stuk in een ronde vorm, ongeveer 2 cm dik.
  5. Leg de burgers op een bord, besprenkel ze met olie, dek ze af en leg ze in de koelkast tot ze nodig zijn – zo worden ze steviger.
  6. Verhit om de burgers te bakken een grote bakplaat of koekenpan 4 minuten op een hoog vuur en zet het vuur dan lager op middelhoog.
  7. Leg de burgers op de bakplaat of in de pan en druk ze met een spatel lichtjes aan; zorg ervoor dat de burger volledig in contact is met de pan.
  8. Braad de burgers 3 of 4 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe u ze wilt – misschien moet u in batches werken.
  9. Was en droog ondertussen een paar kleine slablaadjes en scheur de grotere blaadjes. Snijd de tomaten in plakjes, pel de rode ui en snijd hem fijn, en snijd de augurken in de lengte zo fijn als u kunt.
  10. Deponeer alle groenten en de kaas (indien gebruikt) op een schotel en zet in het midden van de tafel met borden, bestek, ketchup en drankjes.
  11. Haal de hamburgers, als ze gaar zijn, op een bord en veeg de pan voorzichtig schoon met een bol keukenpapier.
  12. Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze lichtjes in de pan, serveer ze daarna.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.