Voor mijn vriendin en mij is uit eten gaan echt een uitje waar wij ons de hele week op kunnen verheugen. Even lekker tijd om samen weg te gaan en iets leuks te doen als we het allebei druk hebben. Echter kunnen wij in deze tijd niet echt meer uit eten. Dit vinden wij erg jammer. Maar in plaats van uit eten, hebben wij thuis elke week een date night. Hierbij gaat een van ons twee heerlijk koken en opdienen bij de ander. Zo proberen wij nog steeds elke week iets speciaals met elkaar te doen. 

Een van de gerechten die ik heb gemaakt en erg goed in de smaak is gevallen, is de pesto kip met bladerdeeg. Hieronder geef ik de ingrediënten van het gerecht en het stappenplan om ook zo’n heerlijk gerecht voor jou geliefde te maken. 

INGREDIËNTEN

 • 320 g vel bladerdeeg met boter, (koud)
 • 4 x 120 g scharrelkipfilet zonder vel
 • 4 opgehoopte theelepels groene pesto
 • 400 g rijpe cherrytomaatjes, nog in de tros
 • 400 g sperziebonen

BEREIDINGSWIJZE

 1. Verwarm de oven voor op 220ºC
 2. Rol het deeg uit, snijd het in de lengte doormidden en snijd elke helft vervolgens in de breedte in 8 gelijke repen.
 3. Maak de kipfilets plat door er met de vuist op te slaan tot de vette uiteinden even dik zijn als de magere uiteinden.
 4. Leg ze in een braadslede, bestrooi ze met zeezout en zwarte peper, bestrijk ze met de pesto, leg vervolgens 4 overlappende repen deeg over elke borst en steek ze aan de randen naar binnen. Bestrijk ze met een beetje olijfolie.
 5. Bestrijk de tomatenranken licht met olijfolie, breng op smaak en leg ze in een tweede schaal. Zet de kip op de bovenste plank van de oven, met de tomaten eronder, en bak gedurende 20 minuten, of tot het deeg goudkleurig is en de kip door en door gaar is.
 6. Zet intussen de bonen op een rij, snijd alleen de steeltjes eraf en kook ze in een pan met kokend gezouten water in 7 minuten gaar.
 7. Leg de kip met de helft van de tomaten op een bord, plet de rest in de schaal en gooi de ranken weg. Laat uitlekken en schep de bonen erdoor, proef en breng op smaak.
 8. Snijd de kip schuin in plakken en serveer bovenop de bonen, met de hele tomaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.