FLUFFY PANNENKOEKJES ZONDER BLOEM

Zoals ik in een eerdere blog al heb benoemd, ben ik koken steeds leuker gaan vinden. En met name vind ik ontbijtjes maken het leukste om te doen. Het volgende ontbijtje vind ik erg lekker en makkelijk om te maken. Het is een ontbijtje wat goed vult, redelijk gezond is en lekker smaakt. Het zijn pannenkoekjes. Er zijn natuurlijk 100 soorten manieren om pannenkoeken te maken en er zijn ook zo 100 dingen die je erop kan doen. De een is meer van de zoete pannenkoeken, en de ander houdt ervan om bacon en ei er op te doen.
Ik ben zelf iemand die meer van de hartige pannenkoekjes houd, omdat deze vullender zijn. Hieronder geef ik de ingrediënten en het stappenplan om een van mijn favoriete ontbijtjes na te maken. 

INGREDIËNTEN

  • 100 g havermout
  • 100 g cottage cheese/kwark
  • 2 grote scharreleieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olijfolie of ongezouten boter, om te bakken
  • 1 avocado, facultatief
  • 2 grote scharreleieren, naar keuze
  • chilisaus , optioneel

STAPPENPLAN

1. Doe de havermout, kwark, 2 eieren en het bakpoeder in een blender en blender tot een gladde massa met een klein snufje zeezout, voeg een scheutje water toe om los te maken als het te dik is.

2. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur met een klein scheutje olie of een klein klontje boter.

3. Doe het beslag in de pan, een grote lepel per keer en bak gedurende 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn, en keer halverwege om.

4. Serveer met avocado plakjes, een spiegelei en chilisaus als je dat lekker vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.