Ook Parijs is een mooie stad die vlakbij ons ligt. Binnen vijf uur rijden kan je er al zijn. Parijs heeft prachtige gebouwen waar je in kunt gaan, maar wat van de buitenkant alleen ook al mooi is. Wat wij zelf graag doen is een fiets huren om vervolgens langs deze prachtige gebouwen te fietsen. We hoeven er namelijk niet elke keer in. Maar wat zijn nou de prachtige parels van Parijs die je gezien moet hebben als je daar bent. 

1. EIFFELTOREN 

Wat zou Parijs zijn zonder de symbolische Eiffeltoren? Hij is 324 meter hoog en is een van de meest bezochte monumenten ter wereld met bijna 7 miljoen bezoekers per jaar. Op de eerste verdieping bevindt zich de Eiffeltoren 58, die zich over twee verdiepingen uitstrekt, 58 meter boven de grond, zoals de naam al aangeeft. Op de tweede verdieping, op 115 meter, is het uitzicht het mooist omdat je een duikvlucht hebt op de grond beneden je. Op de derde verdieping tenslotte, op 275 meter, kan je zien wat het kantoor van Gustave Eiffel was. Voor de meer avontuurlijke is het mogelijk om de trap te gebruiken en de treden te beklimmen.
De beklimming van de Eiffeltoren is een must om van het prachtige uitzicht over Parijs te genieten.

 2. KATHEDRAAL NOTRE DAME

Een van de meest blijvende symbolen van Parijs: Notre-Dame de Paris, ook bekend als Notre Dame, een rooms-katholieke kathedraal is gelegen op de oostelijke helft van het Ile de la Cité. Zij wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Franse gotische architectuur in Frankrijk en Europa. Begonnen in 1163 en voltooid in 1345, is deze kathedraal een bezienswaardigheid met zijn portalen omringd door zijn vele beeldhouwwerken en waterspuwers die het dak sieren.

Wat wij graag doen, is om rond de kathedraal te wandelen, dan naar binnen te gaan en de 387 treden naar de top van de torens te beklimmen. De klim naar de top van de torens kan vermoeiend zijn, maar je krijgt een panoramisch uitzicht over de streek en ziet de beroemde waterspuwers van dichtbij.

3. LOUVRE MUSEUM

Het Louvre is het meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Dit historische gebouw, gelegen in het hart van Parijs, is een voormalig koninklijk paleis, met een oppervlakte van 210.000 vierkante meter waarvan 60.600 voor de tentoonstellingen. Het museum is gehuisvest in het Louvre, oorspronkelijk een fort gebouwd aan het eind van de 12e eeuw onder Filips II. De overblijfselen van de vesting zijn zichtbaar in de kelder van het museum.
Wij gaan hier niet elke keer naar binnen. Van de buitenkant is het namelijk ook prachtig om te zien. 

4. CHAMPS ELYSEES

In de ban van de oude Romeinse architectuur gaf Napoleon aan Jean Chalgrin de opdracht een triomfboog te ontwerpen, gewijd aan de glorie van de keizerlijke legers. De boog werd in de 19e eeuw gebouwd en is het grootste monument van zijn soort ter wereld. Indrukwekkende beeldhouwwerken sieren de pijlers. Bovendien zijn de namen van 558 generaals en de grote overwinningen in de top van de boog gegraveerd. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich het Graf van de Onbekende Soldaat van Frankrijk.

Het panoramaterras boven de deur biedt een prachtig uitzicht over Parijs. De Arc de Triomphe is 50 meter hoog, 45 meter breed en 22 meter diep en staat op de Place de l’Etoile die naar de Champs Elysees leidt, die de bijnaam “de mooiste laan ter wereld” heeft. 

5. PALEIS VAN VERSAILLES

Het kasteel van Versailles is het beroemdste kasteel van Frankrijk. Gebouwd in de 17e eeuw als een symbool van de militaire macht van Frankrijk en als een demonstratie van de Franse suprematie in Europa, Versailles was de zetel van de politieke macht in het Koninkrijk Frankrijk van 1682 tot 1789. Dit enorme complex van gebouwen, tuinen en terrassen is zeker een must voor elke bezoeker die zal worden betoverd door uitzonderlijke accommodaties, weelderige decoraties, meubels en vergulde werken van de Renaissance kunst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.