Zoals ik al in eerdere blog heb verteld, heb ik ook veel in ons huis zelf geklust. De woning die wij toen kregen was nog niet klaar. Er moest nog redelijk wat gedaan worden om het in onze smaak te maken. Hieronder viel bijvoorbeeld ook de muren verven. 

Toen wij kleuren gingen zoeken kwamen we erachter hoeveel leuke behangen er eigenlijk zijn. Zoveel leuke kleuren en patronen die je met gewoon verf niet kan creëren. Wij besloten dan ook om verschillende muren te gaan behangen. 

Ik had dat hiervoor nog nooit gedaan, dus ik moest in het begin wel even wennen. Tijdens dit project ben ik achter verschillende dingen gekomen, Hieronder geef ik mijn tips voor als je gaat behangen. 

1. TESTEN VOORDAT JE KOOPT

Het klinkt vanzelfsprekend, maar ik denk dat er best wat mensen zijn die dit vergeten. Net als bij verf is het goed om eerst ideeën op te doen, samples mee naar huis te nemen en kijken welke leuk staat op welke muur. 

2. ER ZIJN NIET ALLEEN DRUKKE PATRONEN

Veel mensen zullen misschien denken dat behang alleen maar drukke patronen zijn of felle opdrukken. Echter kan je behang ook heel eenvoudig zijn. Een rustige kleur met een licht opgetrokken patroon bestaat ook. 

3. KIJK GOED NAAR HET BEHANG ZELF

Deze fout heb ik zelf gemaakt toen ik de eerste muur ging behangen. Je hebt natuurlijk verschillende stroken die je naast elkaar op de muur plakt. Je moet dus goed kijken of de verschillende stroken dus goed naast elkaar passen. Het belang moet dus niet echte begin of eindes hebben, want dan wordt het lastig en kan je weer opnieuw beginnen. 

4. GEEN PAPIER OVER DE SCHEUREN

Voordat je begint met het behangen is het belangrijk om te weten wat eronder zit. Er moeten geen gekke bobbels of steentjes op je muur zitten, want dat ga je zien door je behang heen. Je moet zelf de muur ook klaar maken voor het behang, je kan het niet zomaar overal op doen. 

5. JE HOEFT NIET DE HELE MUUR TE BEHANGEN

Hier ben ik zelf tijdens het behangen achter gekomen. Je hoeft namelijk niet een hele muur van boven naar beneden van links naar rechts te behangen. Het is ook leuk om maar een deel van je muur te doen, waardoor het een soort schilderij lijkt. Hierdoor krijg je een heel leuk effect. Ook is dit handig als je nog behang over hebt. Je zou hier dan een klein schilderijtje van kunnen maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.