Samen met mijn vriendin ben ik al meerdere keren naar Engeland geweest. Ondanks dat we er al meerdere keren zijn geweest, blijft het leuk. Vooral rond de kerst is de stad heel leuk versierd en hangen er overal lampjes en versiering. Londen heeft veel leuke plekjes die je gezien wilt hebben, maar dat gaat vaak niet allemaal tegelijk in een bezoekje.
Hieronder een rijtje van de dingen die je zeker moet bezoeken bij je eerste bezoekje aan Londen. 

1. LONDON EYE

Een reis naar Londen is niet compleet zonder een bezoek aan het iconische London Eye. Het Eye, oorspronkelijk gebouwd om het millennium te vieren, is een reusachtig reuzenrad dat een prachtig uitzicht over de stad biedt. s Nachts is het rad verlicht in seizoenskleuren en vormt het het middelpunt van het jaarlijkse vuurwerk van Londen ter gelegenheid van Nieuwjaar.

2. Perron 9 ¾

King’s Cross is een van de drukste locaties van de stad met een treinstation dat al sinds 1852 open is en een groot deel van het land bedient. Recente renovaties hebben het station een strakke, moderne look gegeven – probeer de verborgen tunnel te vinden met muren die oplichten met kunst.

Maar voor veel mensen over de hele wereld is King’s Cross vooral bekend om iets anders: het station dat Harry Potter gebruikt om naar Zweinstein te reizen. Nu kun je Platform 9 ¾ in het echt bezoeken, in King’s Cross treinstation. Poseer naast een bagagekarretje dat op magische wijze in de muur verdwijnt en laat je foto nemen om je tovenaarsreis voor altijd te herdenken! Vergeet niet de huiskleuren te dragen.

3. BUCKINGHAM PALACE

Een reis naar Londen is niet compleet zonder een wandeling door Green Park om een glimp op te vangen van Buckingham Palace. Het paleis is sinds 1837 de thuisbasis van de Britse koninklijke familie. Het beschikt over 775 kamers en de grootste privétuin van Londen.

Een deel van het paleis is open voor bezoekers, zodat u een stukje van de koninklijke levensstijl kunt zien. Bekijk van buitenaf de wereldberoemde wisseling van de wacht. Deze procedure vindt elke dag een paar keer plaats en is een mooie gelegenheid om getuige te zijn van een historische traditie en de uiterste discipline van de Koninklijke Garde – die allemaal het iconische Londense berenvel dragen.

4. OXFORDSTREET

Oxford Street is niet alleen Londen’s topplek om te winkelen, maar het is ook de drukste winkelstraat van Europa. Het telt 300 winkels en ontvangt elke dag meer dan 500.000 bezoekers. Shop ’til you drop in designerwinkels en internationaal bekende warenhuizen als Debenhams en House of Fraser. Selfridges heeft ingewikkelde en prachtige etalages die met de seizoenen veranderen. Deze zijn vaak voorzien van interactieve etalages en werk van befaamde kunstenaars.
Rond Kerstmis verlichten de kerstlichtjes van Oxford Street uw shopping sprees en voegen wat glitter toe aan de avonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.