Vanaf het moment dat je weet dat je een huis heb gekocht of gaat huren, moet je gaan beginnen met de verhuizing. Hier kan de stress dan ook licht gaan beginnen. Er moet namelijk veel gebeuren, je moet alles inpakken, dingen voor het nieuwe huis kopen, dingen in het nieuwe huis regelen, dingen verkopen en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Maar deze stress is helemaal niet erg, wij hebben het zelf ook meegemaakt. Hieronder onze tips die ons hebben geholpen bij de verhuizing naar ons nieuwe huis. 

1. MAAK EEN SCHATTING VAN DE KOSTEN

Het kopen van een huis of de kosten van een aanbetaling voor een huurwoning is al duur genoeg; helaas, de uitgaven eindigen daar niet wanneer je verhuist. Afgezien van de grotere kosten zoals het huren van een verhuiswagen en het kopen van verpakkingsmateriaal, zijn er ook kleine uitgaven die in totaal veel meer kosten dan u denkt.

Als je een ruwe schatting heeft van de kosten, kan je een budget opstellen dat voor jou haalbaar is, en uw verhuizing daarbinnen plannen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende kosten die men kan maken bij een verhuizing:

  1. Het inhuren van een verhuisbedrijf 
  2. Het kopen van verpakkingsmateriaal 
  3. Het opnieuw activeren van nutsvoorzieningen zoals kabel en Wi-Fi
  4. Extra benzinegeld voor het doen van meer boodschappen dan normaal
  5. Afhaalmaaltijden bestellen bij gebrek aan tijd om te koken
  6. Aanvullende kosten voor het betrekken van uw nieuwe huis

2. MAAK EEN INPAK SCHEMA

Het proces van het inpakken van al uw bezittingen is vaak wat je voor de voeten loopt. Weken of maanden lijken misschien lang, maar voor je het weet tel je de dagen af tot je verhuizing en begint de race tegen de klok! Dit is precies het soort situatie dat u kunt vermijden door simpelweg een inpak schema op te stellen om je op koers te houden.

De meest efficiënte en voordelige manier om dit te doen is door een tijdlijn te maken waarop u aangeeft hoeveel van uw spullen u op een bepaalde datum ingepakt wilt hebben. Bijvoorbeeld, als je twee maanden hebt tot de verhuisdag, moet je ten minste 60%-70% van de spullen ingepakt hebben aan het einde van de eerste maand. Dit is omdat naarmate de datum dichterbij komt, je veel last-minute dingen zult vinden die u nog moet doen.

3. ONTRUIMEN VOORDAT JE GAAT VERHUIZEN

Ongeacht hoe lang je al in uw huidige huis woont, jij en jouw familie hebben altijd wel rommel verzameld die niet naar uw nieuwe huis moet worden overgebracht. Veel mensen die voor het eerst verhuizen maken de fout om alles mee te nemen, ook al is de kans klein dat ze bepaalde spullen zullen gebruiken. Het vermijden van deze verhuis fout zal je niet alleen helpen een schoner en meer georganiseerd huis te behouden wanneer je verhuist, maar het zal ook uw inpaktijd verkorten.

Minder spullen in te pakken is een zegen, terwijl het weggeven of doneren van spullen die u niet meer nodig heeft, een zegen is voor anderen! Bovendien zal ontrommelen voordat u inpakt de hoeveelheid opslagruimte vergroten die u in het nieuwe huis hebt.

4. PAK ZELF IN 

Het is verleidelijk om een verhuizers- en inpakbedrijf in te huren. Er zijn zeker veel voordelen aan het inhuren van een team van inpakkers die al het werk doen terwijl u toezicht op hen houdt; dit komt echter meestal met een hoge prijs. Natuurlijk kan een last-minute verhuizing u geen andere keuze laten dan het inhuren van een vertrouwd verhuizers- en inpakbedrijf als u niet genoeg helpende handen heeft voor de klus.

Voor huiseigenaren die wel voldoende tijd hebben om in te pakken zonder de hulp van ingehuurde professionals, is het zeer aan te bevelen. Afgezien van het feit dat u een hoop geld bespaart, hebt u de volledige controle over het hele proces, wat u gemoedsrust geeft in de wetenschap dat breekbare voorwerpen en bezittingen met sentimentele waarde zorgvuldig zullen worden behandeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.