DE LEUKSTE PLEKJES VAN BERLIJN

berlijn

Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik gaan reizen. Ik heb al een groot deel van de wereld gezien, en vooral van Europa. Een van mijn eerste reizen was naar Duitsland, naar Berlijn. Ondanks dat dit land naast ons ligt, was ik er nog nooit geweest.
Ik ben vooral in en rondom Berlijn geweest. Berlijn is een hele mooie stad met veel mooie en bijzondere monumenten. 

1 BERLIJNSE KATHEDRAAL

De protestantse kathedraal van Berlijn ligt op het museumeiland en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn. Het is een van de oudste architectonische structuren die voor het eerst werd gebouwd als een parochiekerk in het jaar 1465 aan de oevers van de rivier de Spree. De kathedraal heeft de opkomst en ondergang van keizerrijken meegemaakt en de bouw ervan duurde tot 1903 om na het DDR-jaar in 1993 te worden heropend.
Als je in Duitsland bent, is de kathedraal een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in Berlijn, Duitsland.

2. GEDENKTEKEN VOOR DE VERMOORDE JODEN VAN EUROPA

Holocaust Memorial, alleen al het noemen van de term bezorgt je een rilling door de ruggengraat. Dit monument, het bewijs van de donkerste periode in de geschiedenis van de menselijke beschaving, staat in stilte ter nagedachtenis aan duizenden Joodse slachtoffers die ten prooi vielen aan de genocide van de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een stuk grond bedekt met 2771 grijze rechthoekige blokken gemaakt van beton en een informatiekantoor dat de documenten, opnames en biografische details van de Holocaust heeft bewaard, het gedenkteken is een van de meest bezochte toeristische attracties in Berlijn.

3. TUINEN VAN HET PALEIS CHARLOTTENBURG

Afgezien van de overblijfselen uit het verleden die in deze stad zo zorgvuldig bewaard zijn gebleven, herbergt Berlijn ook enkele van de mooiste parken die Berlijnse topattracties zijn. Een daarvan is de Charlottenburg Palace Gardens, de eerste baroktuin van Duitsland. Het is ook een van de oudste tuinen die dateren uit 1695, met een karperzwembad en een uitgestrekt gazon omzoomd met planten en bomen die in een doosvorm zijn geknipt en driekleurig grind. Terwijl de tuin de juiste ambiance biedt voor familie-uitstapjes, is het paleis ook een van de mooiste architecturale wonderen die de toeristen bekoren. Dit is een van de meest populaire historische plaatsen om te bezoeken in Berlijn.

4.MUSEUM EILAND

Een stad zo oud als Berlijn is zeker dichtbevolkt met musea. Hoe kan de stad anders de eeuwenoude herinneringen bewaren die haar hebben geholpen zich te ontwikkelen zoals ze dat heeft gedaan. De stad herbergt een cluster van vijf musea, gebouwd op een klein eiland in de rivier de Spree. Gebouwd tussen de jaren 1824 en 1930, bevat het architecturale monument een verzameling kunst en historisch bewijs die duizenden jaren van menselijke beschaving omspannen, en uw Berlijnse sightseeing is niet compleet zonder er een bezoek aan te brengen.

Het is een schatkamer die een privécollectie van de Pruisische heersers bewaart. Het eerste en het oudste van de musea is toevallig het Altes Museum. Dit en de vier andere musea zijn geïnspireerd op het Forum van het oude Rome en werden gebouwd met de bedoeling om artefacten en wetenschappelijke bewijzen van tijd tot tijd te bewaren. Een bezoek aan dit museum zal een altijd verrijkende ervaring blijken te zijn.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mijn reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.