6 DINGEN DIE JE MOET WETEN BIJ HET BOUWEN VAN EEN INLOOPKAST

Zoals ik al in een andere blog had benoemd, heb ik in ons nieuwe huis een inloopkast gebouwd. Heeft zeker veel werk gekost, maar het was de moeite waard. Echter ben ik tijdens het bouwen van de inloopkast wel achter bepaalde zaken gekomen. Om jullie te helpen deel ik bij deze mijn ervaring en mijn tips die je moet weten voordat je een inloopkast gaat bouwen. 

1. RUIMTE IS OVERAL

Overweeg wat centimeters te stelen van de oppervlakte van een bestaande kamer – ruimte onder de dakrand kan bijvoorbeeld worden afgescheiden, met laden tegen de korte muur en hangruimte tegen de nieuwe scheidingswand over de volledige hoogte.
Of als u uw huis uitbreidt met een nieuwe slaapkamer of badkamer, plan de indeling dan wat zorgvuldiger en zorg ook voor slimme opbergruimte. Door vooruit te denken bespaart u tijd en geld en maakt u optimaal gebruik van de ruimte.

2. GEEF VOORRANG AAN OPHANGEN

Je kunt altijd nog een extra ladekastje in de slaapkamer zetten, maar daar kun je je kleren niet ophangen. Scheid korte en lange kledingstukken van elkaar en meet hoeveel meter hangruimte u voor elk kledingstuk nodig hebt, tel daar dan 20% bij op. Een plafondhoogte van gemiddeld 2,2 m biedt ruimte voor twee rijen korte kleding, boven elkaar, of één rij lange kleding met planken of laden eronder.

3. MAAK GEBRUIK VAN OVERBODIGE RUIMTE

Planken boven hangroedes of deuren kunnen worden gebruikt om minder vaak gebruikte voorwerpen (hoedendozen, bijvoorbeeld) op te bergen en een stel gesloten kasten beschermt duurdere kleding tegen stof. Installeer een set aan het einde van een lange inloopkast en gebruik spiegeldeuren om het gevoel van ruimte te maximaliseren.

4. NIEUWS OVER SCHOENEN

Schoenstangen werken alleen met schoenen met hakken, dus kies in plaats daarvan voor platte planken en doorzichtige plastic dozen, die geweldig zijn om te stapelen en de juiste schoenen in een oogopslag te vinden. Je kan ook polaroids van de schoenen binnenin aan de buitenkant van bestaande schoenendozen bevestigen, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

5. DENK AAN SLIM BESLAG

Slimme oplossingen zijn bijvoorbeeld een uittrekbare ‘schoenenkast’ (vergelijkbaar met die in keukens). Hiermee kunnen meerdere paren in een kleine ruimte worden opgeborgen en kunnen schoenen apart worden opgeborgen.

6. VERGEET DE VERLICHTING NIET

Goed geplande verlichting mag niet meer dan 20 procent van het budget kosten. LED’s geven het beste licht om kleding te bekijken, en spotjes kunnen worden aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.