LEUKE DINGEN OM TE DOEN IN DEN HAAG

Ondanks dat ik nog niet heel erg lang in Den Haag woon, kwam ik er vroeger al vaak. Den Haag heeft veel leuke plekjes om te wandelen, een leuke stad, leuke musea, een attractiepark en nog veel meer. Den Haag is zeker ook een populaire plek voor toeristen.
Hieronder vermeld ik leuke dingen die Den Haag heeft en waar ik graag heen ga als het kan. 

1. MAURITSHUIS MUSEUM

Het Mauritshuis is een kunstmuseum dat in het centrum van Den Haag naast het Binnenhof ligt. Het gebouw werd in 1636 gebouwd in een Hollands-classicistische stijl. De kunstcollectie in het museum is omvangrijk en bevat beroemde werken van onder anderen Rembrandt, Vermeer en Rubens. De collectie omvat meer dan 800 objecten, waarvan de meeste uit de Nederlandse Gouden Eeuw stammen.

2. MADURODAM MODELSTAD

De Madurodam modelstad is een uitgebreide attractie die een enorme schaalmodel voorstelling van verschillende delen van Nederland bevat. Alle gebouwen, voertuigen, mensen, bomen enz. zijn op schaal 1:25 en met ongelooflijk veel detail nagebouwd.
Delen van de modelstad zijn onder andere het Rijksmuseum (Amsterdam), het Binnenhof, Schiphol Airport, de zeehaven van Rotterdam, Nederlandse tulpenvelden en natuurlijk windmolens.
Dit is echt een heerlijke plek en perfect om met het hele gezin van te genieten.

3. RIDDERZAAL

De Ridderzaal is het centrale middelpunt van het Binnenhof en staat op de prachtige binnenplaats van de Ridderzaal in het complex. Het gebouw wordt gebruikt als plek waar het Nederlandse parlement wordt geopend door de minister-president, en ook worden er koninklijke ontvangsten gehouden.

Het gebouw is opgetrokken in gotische stijl met twee grote symmetrische torens aan weerszijden van de boogvormige ingang. Het interieur van de Ridderzaal is zeer decoratief met enkele prachtige glas-in-lood ramen, en een centrale sierlijke troon. De binnenplaats buiten de Ridderzaal is ook heel mooi.

4. ATTRACTIEPARK DRIEVLIET

Het attractiepark Drievliet is een fantastische plek voor het hele gezin en zorgt voor urenlang plezier en spanning. Het park heeft een aantal huiveringwekkende achtbanen, waaronder de Formule X en de Twistrix, veel waterspelen, een spookkasteel en nog veel meer! Naast de fantastische attracties zijn er ook een aantal kermiskraampjes, een restaurant en kleine verkopers van eten en drinken.
Dit is echt een geweldige plek en gelegen in het zuidoosten van Den Haag, is het een ideale plek voor een dagje uit.

5. DE HAAGSE TOREN 

De Haagse Toren is een grote wolkenkrabber die in de buurt van het station Den Haag HS staat, niet ver van Chinatown. Het gebouw bestaat voornamelijk uit kantoorgebouwen, maar bevat ook een restaurant en nachtclub, en een uitkijkplatform.
Het gebouw is 132 meter hoog en is daarmee het op twee na hoogste gebouw van Den Haag. Van hieruit heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad en kun je zelfs tot Hoek van Holland kijken en boast uit de Noordzee zien binnenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.